Welkom bij Envy

Envy’s keuken draait al meer dan 10 jaar om één onmiskenbare filosofie: de gasten zoveel mogelijk mooie ingrediënten en pure producten laten proeven. Gecombineerd of op zichzelf staand. Soms zo eenvoudig mogelijk en soms met een gastronomische touch. Wordt verrast en ‘be envited’ van begin tot eind.
Bij Envy hebben alle gerechten en alle drank hetzelfde doel: jou maximaal verleiden!

team

Speaking of our staff! Het Envy team is een jong, hecht en dynamisch team dat één ding gemeen heeft; het zijn allen horecaliefhebbers met een enorme passie voor lekker eten en mooie dranken. Ze werken als collega’s maar ook als vrienden graag met elkaar samen. Het team bruist van ambitie! Als gast kan je niet om hun enthousiasme en ambitie om de gast omver te blazen heen.

Het team staat onder leiding van onze getalenteerde en gepassioneerde chef Floris van Straalen (26 jaar). Onze chef heeft zijn tips and tricks geleerd als leerling bij restaurant Oud Sluis***, onder leiding van Sergio Herman. Door het sluiten van Oud Sluis besloot Floris naar restaurant Pure C* van Syrco Bakker te gaan. Na nog geen half jaar na openen had ook dit restaurant een Michelinster. Zoals het een enthousiaste chef betaamd was het uiteindelijk ook weer tijd voor de volgende stap, in dit geval Amsterdam Vinkeles* (The Dylan hotel) bij Dennis Kuipers. Uiteindelijk heeft hij zijn plek veroverd bij Envy, eerst als sous-chef, waarna hij Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya**, Wolf Atelier) opvolgde als chef van Envy.

Floris van Straalen is niet puur gebonden aan traditionele gerechten. Integendeel, hij zoekt voortdurend de grenzen op en combineert dit met een satijnen laag van traditie. Hij haalt zijn inspiratie overal vandaan, van ontwikkelingen in het buitenland tot dichter bij huis in zijn eigen omgeving. Hij kookt puur met schitterende ingrediënten en genereert zijn eigen spannende creaties. Een grote belofte voor de culinaire wereld. Een gedreven chef, die Envy neerzet als een energiek restaurant met een heerlijke gastvrije sfeer. Een hotspot waar liefhebbers door kwaliteit worden verleid.

highlights

Vegetarische restaurantweek

Van 5 tot en met 11 maart doet Envy mee aan de Vegetarische restaurantweek. Tijdens diner wordt er een vegetarisch 5-gangen menu geserveerd voor €50. 

Reserveren kan online of door te bellen naar 020 344 64 07. 
Let op: zet bij de opmerkingen dat je reserveert voor de restaurantweek. 

Lees meer
Maandelijks interview: Samuel Marcelina

Het is weer tijd voor het maandelijkse interview dit keer met ‘Chef Boter’ anders bekend als Samuel Marcelina (26). Binnen Envy kreeg hij de kans om zijn patisserie te ontplooien en deze pakte hij dan met beide handen aan.  

Uit of thuis eten? Thuis. Ik vind het heerlijk om met vrienden thuis te koken en te tafelen.

Je hebt een eerste date: naar welk restaurant ga je? Ligt aan de dame... Houdt ze van sushi, dan gaan we naar een sushi restaurant. Houdt ze van pasta, dan wordt het een Italiaans restaurant. Meestal is het wel een sushi of een Italiaans restaurant. Wat is hij toch ook een gentleman!

Wat voor ontbijt maak je om iemand voor je te winnen? Een doodnormaal spiegelei met toast, maar wel zo goed als ik dat kan!  

Wat is je favoriete restaurant? The Red Sun. Een sushi restaurant, zij zaten op het Olympiaplein maar ze zijn helaas sinds kort gesloten. Er zit er nog wel een in Blaricum.

Wat is het smerigste wat je ooit hebt gegeten? Het is niet het smerigste wat ik ooit heb gegeten, maar iets wat ik echt niet lekker vind zijn gekookte aardappelen. Dat heb ik gewoon te vaak gegeten denk ik.

Wat is je beste eigenschap? Dat is een moeilijke. Maar ik denk doorzetten, ik ben geen opgever. Als je iets wilt dan moet je er ook voor gaan.

Wat is je special trick in de keuken? In de keuken noemen ze me ook wel ‘Chef Boter’. Ik verzin nieuwe botersmaken en het maken van botertjes in mijn ding. Daarnaast vind ik het contact met de gasten ook heel leuk. Ik kom graag aan tafel om een gerecht uit te leggen. De gasten zien dat echt als iets extra’s op de avond.

Waar komt je inspiratie vandaan? Ik haal de meeste inspiratie uit mijn omgeving. Ik ben aangesloten bij de koksgilde waar ook veel leuke dingen instaan.

Wat is je grootste blunder? Mijn grootste blunder… Eerlijk gezegd maak ik iedere dag wel een blunder. Oh ja het struikelen over woorden als je aan tafel staat vind ik vervelend. Oh wacht, ik heb een grotere blunder… Ik stond in de keuken met een spuitzak die ik moest dichtmaken, maar er ging iets mis waardoor de spuitzak ontplofte, de gehele keuken zat onder…

Favoriete gerecht op de kaart op dit moment en waarom? De heilbot met pistache en wortel. Ik ben een liefhebber van vis. Ik vind het heerlijk om aan tafel te gaan zitten en alles te proeven, zoals ons nieuwe menu.

Voor wat kunnen we je ’s nachts wakker maken? Pom, een Surinaams gerecht gemaakt van een soort vega graansoort gevuld met kip en wat sinaasappelsap. Mijn moeder vroeg altijd wat ik voor mijn verjaardag wilde krijgen, zolang er pom was maakte me het helemaal niks uit wat ik kreeg. Met pom ben ik al gelukkig.

Doel voor de toekomst? Mezelf nog verder ontplooien binnen de patisserie. Envy biedt me uitdaging en ik zit voor nu hier zeker op mijn plek. Waar ik later terecht kom weet ik nog niet. 

Heb je het interview met Chef Floris, sous-chef Niek, Milos en manager Job gemist? Check dan www.iqcreative.nl/blog

Lees meer
Collega's gezocht!

Zegt IQ Creative je niets? Misschien wel Happyhappyjoyjoy, Supperclub, Mazzo, Julius bar&grill en natuurlijk Envy aangezien je nu op deze website kijkt! Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe collega's met een passie voor horeca. Ben jij jong, ambitieus, gedreven en een allergezelligste bedienings medewerker met de juiste vibe om onze gasten een echte beleving mee te geven? Stuur dan je overtuigende motivatie en cv naar job@envy.nl.

We zijn ook altijd opzoek naar floormanagers, bediening en zelfstandig werkende koks in een van onze andere restaurants! Geïnteresseerd? Klik hier. 

Lees meer
Dinner Card!

Envy heeft ook dinner cards, het perfecte cadeau! Deze is te verkrijgen via de webshop.
Naast de Envy Dinner Card is er ook nog een IQ Creative Dinner Card. Deze kaart kun je naast zowel Envy, ook bij onze 13 andere horeca concepten inleveren. 

Er is voor iedereen wel iets toepasselijks te vinden voor elk moment van de dag en voor elke smaak. Beleef de authentieke Italiaanse keuken bij Mazzo, geniet van delicatessen bij Envy en Wolf Atelier of ervaar de extravaganza van supperclub en supperclub cruise. Liefhebbers van stoere gerechten en BBQ-lovers bij Julius bar&grill en voor een goed glas wijn en bites aan de Amsterdamse grachten is Vyne dé locatie bij uitstek. Wil je alleen een drankje doen? Bij proeflokaal HOPPA kan je terecht voor een Amsterdams speciaalbiertje met uitzicht op het Singel of geniet van mooie whiskey’s en cocktails in het huiselijke Apt.

De IQ Creative Dinner Card heeft een waarde van € 25,- en is inwisselbaar bij één van de volgende restaurants: Happyhappyjoyjoy, Prinz wolf, supperclubsupperclub cruiseEnvyMazzoHeineken HoekWolf AtelierJulius bar&grill en Apt

Lees meer

reserveren

Het is mogelijk om via deze website een tafel te reserveren, maar gewoon binnen wandelen mag natuurlijk ook. Vragen over groepen of andere mogelijkheden kunnen gemaild worden naar info@envy.nl

Wil je de volledige Envy experience? We hebben een prachtige chefs table tegenover de keuken waar je geniet van een een 8(+) gangendiner (menu is verplicht). Deze tafel is te boeken door te bellen naar +31 20 344 64 07

Graag attenderen wij je op het feit dat honden in ons restaurant niet toegestaan zijn.

contact & openingstijden

adres

Prinsengracht 381
1016 HL Amsterdam
info@envy.nl
+31 20 344 64 07

openingstijden

Lunch
Vrijdag t/m zondag
12h00 – 15h00

Diner
Maandag t/m zondag
18h00 – 01h00

De keuken sluit om 23h00

openbaar vervoer

Envy is centraal gelegen aan de grachten van Amsterdam, op Prinsengracht 381, in de ‘9 straatjes’. Je komt er door met tram 17, 14 of 13 uit te stappen bij de halte ‘Westermarkt’. 

parkeren

Er is een Q-Park parkeergarage op de Marnixstraat op 750 meter afstand van Envy.