Welkom bij Envy

Envy’s keuken draait al meer dan 10 jaar om één onmiskenbare filosofie: de gasten zoveel mogelijk mooie ingrediënten en pure producten laten proeven. Gecombineerd of op zichzelf staand. Soms zo eenvoudig mogelijk en soms met een gastronomische touch. Wordt verrast en ‘be envited’ van begin tot eind.
Bij Envy hebben alle gerechten en alle drank hetzelfde doel: jou maximaal verleiden!

team

Speaking of our staff! Het Envy team is een jong, hecht en dynamisch team dat één ding gemeen heeft; het zijn allen horecaliefhebbers met een enorme passie voor lekker eten en mooie dranken. Ze werken als collega’s maar ook als vrienden graag met elkaar samen. Het team bruist van ambitie! Als gast kan je niet om hun enthousiasme en ambitie om de gast omver te blazen heen.

Het team staat onder leiding van onze getalenteerde en gepassioneerde chef Floris van Straalen (26 jaar). Onze chef heeft zijn tips and tricks geleerd als leerling bij restaurant Oud Sluis***, onder leiding van Sergio Herman. Door het sluiten van Oud Sluis besloot Floris naar restaurant Pure C* van Syrco Bakker te gaan. Na nog geen half jaar na openen had ook dit restaurant een Michelinster. Zoals het een enthousiaste chef betaamd was het uiteindelijk ook weer tijd voor de volgende stap, in dit geval Amsterdam Vinkeles* (The Dylan hotel) bij Dennis Kuipers. Uiteindelijk heeft hij zijn plek veroverd bij Envy, eerst als sous-chef, waarna hij Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya**, Wolf Atelier) opvolgde als chef van Envy.

Floris van Straalen is niet puur gebonden aan traditionele gerechten. Integendeel, hij zoekt voortdurend de grenzen op en combineert dit met een satijnen laag van traditie. Hij haalt zijn inspiratie overal vandaan, van ontwikkelingen in het buitenland tot dichter bij huis in zijn eigen omgeving. Hij kookt puur met schitterende ingrediënten en genereert zijn eigen spannende creaties. Een grote belofte voor de culinaire wereld. Een gedreven chef, die Envy neerzet als een energiek restaurant met een heerlijke gastvrije sfeer. Een hotspot waar liefhebbers door kwaliteit worden verleid.

highlights

Collega's gezocht!

Zegt IQ Creative je niets? Misschien wel Happyhappyjoyjoy, Supperclub, Mazzo, Julius bar&grill en natuurlijk Envy aangezien je nu op deze website kijkt! Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe collega's met een passie voor horeca. Ben jij jong, ambitieus, gedreven en een allergezelligste bedienings medewerker met de juiste vibe om onze gasten een echte beleving mee te geven? Stuur dan je overtuigende motivatie en cv naar jack@envy.nl.

We zijn ook altijd opzoek naar floormanagers, bediening en chefs in een van onze andere restaurants! Geïnteresseerd? Klik hier. 

Lees meer
Maandelijks interview: Niek van Leeuwen

Hij is onze instagoeroe, een droomteam met Chef Floris en de organisator in chaotische tijden. Tijdens ons derde interview stellen we sous-chef Niek van Leeuwen (29) aan jullie voor.

P.S.: Pas op dat je niet tegen een ‘Amsterdammertje’ aanloopt als je Envy passeert. De pannen zijn niet het heetste wat je aantreft in deze keuken.

Je hebt een eerste date: naar welk restaurant ga je? Naar mijn favoriet; BAK restaurant in Amsterdam. Het is een vernieuwend restaurant met geweldige service.

Wat is je favoriete sterrenrestaurant? De Librije*** in Zwolle.  

Wat is je special trick in de keuken? Misschien wat saai... Maar mijn special trick is plannen en organiseren.

Waar komt je inspiratie vandaan? Voornamelijk van Instagram, maar ook van uiteten en uit bladen.

Wat is je grootste blunder? Ik stond op mijn sneakers te werken, wat wij in de keuken stoer vinden maar eigenlijk niet mag. Tijdens het debrasseren pakte ik een pan met kippenbouillon en gooide die zo over mijn sneakers heen. Payback is a…. Toen waren mijn voeten er echt slecht aan toe en ik heb een paar dagen niet meer kunnen werken…

Welke keukengrap maak jij altijd? Als gasten het restaurant verlaten zeggen ze soms: ‘Dankjewel het was heerlijk!’, ik zeg dan terug: ‘Graag gedaan. Volgende keer bij jullie!’

Uit of thuis eten? Uiteten. Thuis kook ik eigenlijk nooit, ik neem mijn vriendin liever mee uiteten.

Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken? Bier. Langoustine, wel gebakken. Of wacht… noedels van Fou Fow Ramen op de Elandsgracht.

Wat is je toekomst doel? Om uiteindelijk terug te gaan naar Zwolle, en daar mijn eigen restaurant openen. Ik zal altijd een connectie hebben met Amsterdam, maar in Zwolle liggen mijn roots.

Heb je het interview met Chef Floris en Milos gemist? Check dan www.iqcreative.nl/blog

Lees meer
Een kijkje achter de schermen

Envy neemt je graag mee naar hun leveranciers.

Ben je benieuwd waar de overheerlijke langoustine van Envy vandaan komt? Klik hier voor het eerste filmpje, waar je ziet hoe de chefs te gast zijn bij Jan Veerman Vis in Ijmuiden. Om 5 uur naar bed gaat ze veel makkelijker af dan om 5 uur wakker worden te zien aan de kleine oogjes.

Kaasliefhebber? Onze Envy kazen zijn dit keer gemaakt door onze eigen chefs. Samen met Eriks Delicatessen maakten ze een tripje naar de kaasboerderij Dikhoeve! Klik hier voor het filmpje. 

 

Lees meer
Bib Gourmand & GaultMillau

Envy werd in 2016 voor het tiende jaar op rij door Michelin bekroond met een Bib Gourmand, een onderscheiding voor restaurants met een goede prijs/kwaliteit verhouding en waar gasten voor minder dan € 37,- fantastisch kunnen eten. Op maandag serveren we het Bib Gourmand menu.
Daarnaast werd Envy dit jaar met een score van 15 punten opgenomen in de Gaultmillau-gids, waarin restaurants beoordeeld worden op basis van de kwaliteit, service, prijsstelling en ambiance.
 

Lees meer
Dinner Card!

Envy heeft ook dinner cards, het perfecte cadeau! Deze is te verkrijgen via de webshop.
Naast de Envy Dinner Card is er ook nog een IQ Creative Dinner Card. Deze kaart kun je naast zowel Envy, ook bij onze 13 andere horeca concepten inleveren. 

Er is voor iedereen wel iets toepasselijks te vinden voor elk moment van de dag en voor elke smaak. Beleef de authentieke Italiaanse keuken bij Mazzo, geniet van delicatessen bij Envy en Wolf Atelier of ervaar de extravaganza van supperclub en supperclub cruise. Liefhebbers van stoere gerechten en BBQ-lovers bij Julius bar&grill en voor een goed glas wijn en bites aan de Amsterdamse grachten is Vyne dé locatie bij uitstek. Wil je alleen een drankje doen? Bij proeflokaal HOPPA kan je terecht voor een Amsterdams speciaalbiertje met uitzicht op het Singel of geniet van mooie whiskey’s en cocktails in het huiselijke Apt.

De IQ Creative Dinner Card heeft een waarde van € 25,- en is inwisselbaar bij één van de volgende restaurants: Envy, Heineken Hoek, Mazzo, Supperclub, Supperclub Cruise, Vyne, Julius bar&grill, Wolf Atelier, Hoppa, Apt en Happyhappyjoyjoy 

Lees meer

reserveren

Het is mogelijk om via deze website een tafel te reserveren, maar gewoon binnen wandelen mag natuurlijk ook. Vragen over groepen of andere mogelijkheden kunnen gemaild worden naar info@envy.nl

Wil je de volledige Envy experience? We hebben een prachtige chefs table tegenover de keuken waar je geniet van een een 8(+) gangendiner (menu is verplicht). Deze tafel is te boeken door te bellen naar +31 20 344 64 07

contact & openingstijden

adres

Prinsengracht 381
1016 HL Amsterdam
info@envy.nl
+31 20 344 64 07

openingstijden

Lunch
Vrijdag t/m zondag
12h00 – 15h00

Diner
Maandag t/m zondag
18h00 – 01h00

openingstijden keuken

Maandag t/m zondag
tot 23h00