Welkom bij Envy

Envy’s keuken draait al meer dan 10 jaar om één onmiskenbare filosofie: de gasten zoveel mogelijk mooie ingrediënten en pure producten laten proeven. Gecombineerd of op zichzelf staand. Soms zo eenvoudig mogelijk en soms met een gastronomische touch. Wordt verrast en ‘be envited’ van begin tot eind.
Bij Envy hebben alle gerechten en alle drank hetzelfde doel: jou maximaal verleiden!

team

Speaking of our staff! Het Envy team is een jong, hecht en dynamisch team dat één ding gemeen heeft; het zijn allen horecaliefhebbers met een enorme passie voor lekker eten en mooie dranken. Ze werken als collega’s maar ook als vrienden graag met elkaar samen. Het team bruist van ambitie! Als gast kan je niet om hun enthousiasme en ambitie om de gast omver te blazen heen.

Het team staat onder leiding van onze getalenteerde en gepassioneerde chef Floris van Straalen (26 jaar). Onze chef heeft zijn tips and tricks geleerd als leerling bij restaurant Oud Sluis***, onder leiding van Sergio Herman. Door het sluiten van Oud Sluis besloot Floris naar restaurant Pure C* van Syrco Bakker te gaan. Na nog geen half jaar na openen had ook dit restaurant een Michelinster. Zoals het een enthousiaste chef betaamd was het uiteindelijk ook weer tijd voor de volgende stap, in dit geval Amsterdam Vinkeles* (The Dylan hotel) bij Dennis Kuipers. Uiteindelijk heeft hij zijn plek veroverd bij Envy, eerst als sous-chef, waarna hij Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya**, Wolf Atelier) opvolgde als chef van Envy.

Floris van Straalen is niet puur gebonden aan traditionele gerechten. Integendeel, hij zoekt voortdurend de grenzen op en combineert dit met een satijnen laag van traditie. Hij haalt zijn inspiratie overal vandaan, van ontwikkelingen in het buitenland tot dichter bij huis in zijn eigen omgeving. Hij kookt puur met schitterende ingrediënten en genereert zijn eigen spannende creaties. Een grote belofte voor de culinaire wereld. Een gedreven chef, die Envy neerzet als een energiek restaurant met een heerlijke gastvrije sfeer. Een hotspot waar liefhebbers door kwaliteit worden verleid.

highlights

Koningsdag bij Envy

De beste stuurman staan aan wal, bootje varen op Koningsdag is over-rated! Geniet van al het leed van de waaghalzen op het water, maar dan met alle luxe die je gewend bent. Kom lekker droog bij Envy aan wal staan onder het genot van goed getapte biertjes, nét iets betere fijn dan bij de rest en lekkere snacks met nét iets meer aandacht dan de standaard frietzak of slappe hamburger elders.

Line-up wordt later bekend gemaakt, maar ook hierin zullen we je zeker niet teleurstellen!

Lees meer
Maandelijks interview: Ilja Blaauw

Heel misschien mag je hem wakker maken met een leuke vakantie, maar of hij dat nou echt zo leuk vindt weten wij nog niet zo… In het maandelijkse interview stellen wij manager Ilja Blaauw (27) aan je voor.

Uit of thuis eten? Uit, ik vind het relaxed om tijdens het eten niet bezig te zijn met werk. Werk en eten gaan niet samen.

Wat is je favoriete restaurant? Kaagman en Kortekaas

Wat is het smerigste wat je ooit hebt gegeten? Krokodil in Australië. Het vlees zelf was niet vies, maar het gerecht.

Voor wat kunnen we je ’s nachts wakker maken? Uhm liever niet… Maar als het echt moet een leuke vakantie dan.

Heb je een guilty pleasure? Ik ben altijd een gamer geweest in mijn vrije tijd. Dat weten mijn collega’s ook wel van mij.

Grootste blunder? Een dienblad met rode wijn, witte wijn en rosé laten vallen op een bruidsjurk nog voor de ceremonie. Maar we hebben ‘m wel schoon gekregen!! Glassex doet wonderen. Maar dat is al een tijdje geleden hoor!

Wat is je beste eigenschap? Ik ben goed met mensen. Ik blijf rustig en wordt niet snel boos en ik kan daardoor mensen goed aansturen terwijl ik wel hun respect behoud.

Wat is jouw geheim voor een goede service? Gemeende service. Mensen die het werkelijk leuk vinden om mensen een leuke tijd te geven. Dat is ook altijd mijn intentie geweest waar vanuit ik werk. Werken met mensen die echt willen leren en beter willen worden en het werk niet alleen als een bijbaantje zien

Wat is het leukste moment dat je met gasten hebt meegemaakt? Dat was met een zanger van Coldplay en zijn vrouw aan de bar! We hebben uren gepraat over van alles en nog wat en het was een heel leuk gesprek. Het hele gesprek wist ik niet wie hij was, tot er iemand binnen kwam lopen en zei: ‘Jij bent toch de zanger van Coldplay?!’ haha

Wat is het gekste verzoek dat je van gasten hebt gekregen? Hmm jeetje… Had iedereen zijn antwoord al klaarliggen? Pfoe… Ik kan me niks voorhouden…

Doel voor de toekomst? Een eigen zaak. Ik weet alleen nog niet zeker of dat een restaurant of een cocktailbar wordt. Waarschijnlijk een restaurant, maar dat is nog niet vast te leggen.

Vergeet niet het nieuwe menu van Envy te checken.

Heb je het interview met Chef Floris, sous-chef Niek, Milos, Samuel en manager Job gemist? Check ze hier.

 

 

Lees meer
Op zoek naar het witte goud?

Het is alweer bijna aspergeseizoen en bij Envy laten wij dit niet zomaar voorbij gaan. 
Daarom is het van 12 april tot en met 21 mei asperge-gekte bij Envy!
Chef Floris van Straalen pakt uit met zijn speciale 4/6/8 gangenmenu vol met asperges.

Reserveren kan op www.envy.nl of door te bellen naar  020 344 64 07

 

 

Lees meer
Collega's gezocht!

Zegt IQ Creative je niets? Misschien wel Happyhappyjoyjoy, Supperclub, Arriba Arriba, Julius bar&grill en natuurlijk Envy aangezien je nu op deze website kijkt! Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe collega's met een passie voor horeca. Ben jij jong, ambitieus, gedreven en een allergezelligste bedienings medewerker met de juiste vibe om onze gasten een echte beleving mee te geven? Stuur dan je overtuigende motivatie en cv naar job@envy.nl.

We zijn ook altijd opzoek naar floormanagers, bediening en zelfstandig werkende koks in een van onze andere restaurants! Geïnteresseerd? Klik hier. 

Lees meer
Dinner Card!

Envy heeft ook dinner cards, het perfecte cadeau! Deze is te verkrijgen via de webshop.
Naast de Envy Dinner Card is er ook nog een IQ Creative Dinner Card. Deze kaart kun je naast zowel Envy, ook bij onze 13 andere horeca concepten inleveren. 

Er is voor iedereen wel iets toepasselijks te vinden voor elk moment van de dag en voor elke smaak. Beleef de Mexicaanse street food keuken bij Arriba Arriba, geniet van delicatessen bij Envy en Wolf Atelier of ervaar de extravaganza van supperclub en supperclub cruise. Liefhebbers van stoere gerechten en BBQ-lovers bij Julius bar&grill en voor de perfecte tartaar aan de Amsterdamse grachten is Prinz Wolf dé locatie bij uitstek. Wil je alleen een drankje doen? Bij het huiselijke Apt. geniet je van mooie whiskey's en cocktails.

De IQ Creative Dinner Card heeft een waarde van € 25,- en is inwisselbaar bij één van de volgende restaurants: Happyhappyjoyjoy,  Prinz Wolfsupperclubsupperclub cruiseEnvyArriba ArribaHeineken HoekWolf AtelierJulius bar&grill en Apt

Lees meer

reserveren

Het is mogelijk om via deze website een tafel te reserveren, maar gewoon binnen wandelen mag natuurlijk ook. Vragen over groepen of andere mogelijkheden kunnen gemaild worden naar info@envy.nl

Wil je de volledige Envy experience? We hebben een prachtige chefs table tegenover de keuken waar je geniet van een een 8(+) gangendiner (menu is verplicht). Deze tafel is te boeken door te bellen naar +31 20 344 64 07

Graag attenderen wij je op het feit dat honden in ons restaurant niet toegestaan zijn.

contact & openingstijden

adres

Prinsengracht 381
1016 HL Amsterdam
info@envy.nl
+31 20 344 64 07

openingstijden

Lunch
Vrijdag t/m zondag
12h00 – 15h00

Diner
Maandag t/m zondag
18h00 – 01h00

De keuken sluit om 23h00

openbaar vervoer

Envy is centraal gelegen aan de grachten van Amsterdam, op Prinsengracht 381, in de ‘9 straatjes’. Je komt er door met tram 17, 14 of 13 uit te stappen bij de halte ‘Westermarkt’. 

parkeren

Er is een Q-Park parkeergarage op de Marnixstraat op 750 meter afstand van Envy.