Welkom bij Envy 2.0

Envy’s keuken draait al meer dan 10 jaar om één onmiskenbare filosofie: de gasten zoveel mogelijk mooie ingrediënten en pure producten laten proeven.Gecombineerd of op zichzelf staand. Soms zo eenvoudig mogelijk en soms met een gastronomische touch.

bij Envy hebben alle gerechten en alle drank hetzelfde doel: jou maximaal verleiden!
 

highlights

Maandelijks interview: Chef Floris

We stellen elke maand een aantal vragen aan iemand van het Envy team. Natuurlijk beginnen we met onze chef Floris (26). Hij kijkt hier heel serieus maar het is de lolbroek in de keuken, hij heeft sinds kort een nieuw kind (een Miyabi mes) en je krijgt geen beschuitje van hem in de ochtend!

Uit of thuis eten? Uit!

Wat voor ontbijt zou je maken na een one Night stand? Gepocheerde eieren met Hollandaise

Wat was het eerste sterrenrestaurant waar je hebt gegeten? Ciel Blue** (Amsterdam) in 2009

Favoriete restaurant? The Jane** (Antwerpen)

Wat is onmisbaar in jouw keuken? Lol maken!

Inspiratie? Uit mijn omgeving en van culinaire tripjes (Lissabon afgelopen jaar en binnenkort London)

De trend dit jaar? Dit jaar zoekt iedereen nog meer naar de oorsprong van producten, ik merk het ook aan mezelf. Ik wil weten waar iets vandaan komt.

Favoriete Envy gerecht op dit moment? Kreeft met daslook en citruscake

Meest geliefd keukengerei op dit moment? Ik heb net een nieuw Miyabi mes via Meesterslijpers. Er zitten 3 soorten staal in verwerkt!

 

Lees meer
Envy updates

In de toekomst gaan we je veel meer laten zien en vertellen over alles in en rondom Envy! Misschien wil jij ook wel weten waar de kreeft vandaan komt die op je bord ligt? Dit is het eerste korte filmpje; een trip naar naar onze grote vriend Jan Veerman Vis in Ijmuiden! Om 5 uur naar bed gaat ze veel makkelijker af dan om 5 uur wakker worden te zien aan de kleine oogjes. Zie hier het eerste filmpje:

  

Lees meer
Bib Gourmand & GaultMillau

Envy werd in 2016 voor het tiende jaar op rij door Michelin bekroond met een Bib Gourmand, een onderscheiding voor restaurants met een goede prijs/kwaliteit verhouding en waar gasten voor minder dan € 37,- fantastisch kunnen eten. Op maandag serveren we het Bib Gourmand menu.
Daarnaast werd Envy dit jaar met een score van 15 punten opgenomen in de Gaultmillau-gids, waarin restaurants beoordeeld worden op basis van de kwaliteit, service, prijsstelling en ambiance.
 

Lees meer
Dinner Card!

Envy heeft ook dinner cards, het perfecte cadeau! Deze is te verkrijgen via de webshop.
Naast de Envy Dinner Card is er ook nog een IQ Creative Dinner Card. Deze kaart kun je naast zowel Envy, ook bij onze 13 andere horeca concepten inleveren. 

Er is voor iedereen wel iets toepasselijks te vinden voor elk moment van de dag en voor elke smaak. Beleef de authentieke Italiaanse keuken bij Mazzo, geniet van delicatessen bij Envy en Wolf Atelier of ervaar de extravaganza van supperclub en supperclub cruise. Liefhebbers van stoere gerechten en BBQ-lovers bij Julius bar&grill en voor een goed glas wijn en bites aan de Amsterdamse grachten is Vyne dé locatie bij uitstek. Wil je alleen een drankje doen? Bij proeflokaal HOPPA kan je terecht voor een Amsterdams speciaalbiertje met uitzicht op het Singel of geniet van mooie whiskey’s en cocktails in het huiselijke Apt.

De IQ Creative Dinner Card heeft een waarde van € 25,- en is inwisselbaar bij één van de volgende restaurants: Envy, Heineken Hoek, Mazzo, Supperclub, Supperclub Cruise, Vyne, Julius bar&grill, Wolf Atelier, Hoppa, Apt en Happyhappyjoyjoy 

Lees meer

team

Speaking of our staff! Het Envy team is een jong, hecht en dynamisch team dat één ding gemeen heeft; het zijn allen horecaliefhebbers met een enorme passie voor lekker eten en mooie dranken. Ze werken als collega’s maar ook als vrienden graag met elkaar samen. Het team bruist van ambitie! Als gast kan je niet om hun enthousiasme en ambitie om de gast omver te blazen heen.

Envy is een kweekvijver voor talent en een springplank voor medewerkers die aan de voet van hun carriere staan. Met hun ambitie is dat veelal in sterren zaken! Zo gingen Ex-Envy-veteranen Remco van de Weerd (The Dylan* en binnenkort The Gin Sum Club), Nick Bril (The Jane*, Oud Sluis***), Richard van Oostenbrugge (Bord'Eau**) en Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya**, Wolf Atelier) onze huidige chefs voor.

Hoewel Envy hierdoor eens in de zoveel tijd afscheid moet nemen van medewerkers om hun ontwikkeling niet in de weg te staan, zijn we wel trots om deze kweekvijver te zijn en kijken we altijd uit naar nieuwe, jonge aanwas.

reserveren

Het is mogelijk om via deze website een tafel te reserveren, maar gewoon binnen wandelen mag natuurlijk ook. Vragen over groepen of andere mogelijkheden kunnen gemaild worden naar info@envy.nl

Wil je de volledige Envy experience? We hebben een prachtige chefs table tegenover de keuken waar je geniet van een een 8(+) gangendiner.
(menu is verplicht)

contact & openingstijden

adres

Prinsengracht 381
1016 HL Amsterdam
info@envy.nl
+31 20 344 64 07

openingstijden

Lunch
Vrijdag t/m zondag
12h00 – 15h00

Diner
Maandag t/m zondag
18h00 – 01h00

openingstijden keuken

Maandag t/m zondag
tot 23h00