Welkom bij Envy

Envy’s keuken draait al meer dan 10 jaar om één onmiskenbare filosofie: de gasten zoveel mogelijk mooie ingrediënten en pure producten laten proeven. Gecombineerd of op zichzelf staand. Soms zo eenvoudig mogelijk en soms met een gastronomische touch. Wordt verrast en ‘be envited’ van begin tot eind.
Bij Envy hebben alle gerechten en alle drank hetzelfde doel: jou maximaal verleiden!

team

Speaking of our staff! Het Envy team is een jong, hecht en dynamisch team dat één ding gemeen heeft; het zijn allen horecaliefhebbers met een enorme passie voor lekker eten en mooie dranken. Ze werken als collega’s maar ook als vrienden graag met elkaar samen. Het team bruist van ambitie! Als gast kan je niet om hun enthousiasme en ambitie om de gast omver te blazen heen.

Het team staat onder leiding van onze getalenteerde en gepassioneerde chef Floris van Straalen (27 jaar). Onze chef heeft zijn tips and tricks geleerd als leerling bij restaurant Oud Sluis***, onder leiding van Sergio Herman. Door het sluiten van Oud Sluis besloot Floris naar restaurant Pure C* van Syrco Bakker te gaan. Na nog geen half jaar na openen had ook dit restaurant een Michelinster. Zoals het een enthousiaste chef betaamd was het uiteindelijk ook weer tijd voor de volgende stap, in dit geval Amsterdam Vinkeles* (The Dylan hotel) bij Dennis Kuipers. Uiteindelijk heeft hij zijn plek veroverd bij Envy, eerst als sous-chef, waarna hij Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya**, Wolf Atelier) opvolgde als chef van Envy.

Floris van Straalen is niet puur gebonden aan traditionele gerechten. Integendeel, hij zoekt voortdurend de grenzen op en combineert dit met een satijnen laag van traditie. Hij haalt zijn inspiratie overal vandaan, van ontwikkelingen in het buitenland tot dichter bij huis in zijn eigen omgeving. Hij kookt puur met schitterende ingrediënten en genereert zijn eigen spannende creaties. Een grote belofte voor de culinaire wereld. Een gedreven chef, die Envy neerzet als een energiek restaurant met een heerlijke gastvrije sfeer. Een hotspot waar liefhebbers door kwaliteit worden verleid.

highlights

Collega's gezocht!

Wij zijn op zoek naar assistant managers en hulp in de bediening. Ben jij op zoek naar een goed betaalde baan in een restaurant van hoog niveau in een jong team met een informele sfeer? 

Wat bieden wij:
- Hoger salaris dan het horeca cao
- Mogelijkheid om ook te werken in 9 andere restaurants van IQ Creative
- Goede doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf
- Maandelijkse wijntraining
- Flexibele roosters
- Gratis sportlessen met een personal trainer

Wat verwachten wij van jou:
- Motivatie, gedrevenheid en spontaniteit
- Minimaal twee dagen beschikbaarheid, ook in het weekend

Ben jij geïnteresseerd of ken jij iemand die hard op zoek is?
Mail dan je cv en motivatie naar jobs@iqcreative.nl

 

 

Lees meer
Top 100+ van beste Europese restaurants

Super trots op ons team en chef Floris van Straalen! Wij hebben plek 177 behaald op de OAD's lijst van top 100+ van beste Europese restaurants als 1 van de slechts 6 Nederlandse restaurants. Tijd om dit te vieren!

 

Lees meer
Dinner Card!

Envy heeft ook dinner cards, het perfecte cadeau! Deze is te verkrijgen via de webshop.

Lees meer

reserveren

Het is mogelijk om via deze website een tafel te reserveren, maar gewoon binnen wandelen mag natuurlijk ook. Vragen over groepen of andere mogelijkheden kunnen gemaild worden naar info@envy.nl

Wil je de volledige Envy experience? We hebben een prachtige chefs table tegenover de keuken waar je geniet van een een 8(+) gangendiner (menu is verplicht). Deze tafel is te boeken tot 21h30 en door te bellen naar +31 20 344 64 07

Graag attenderen wij je op het feit dat honden in ons restaurant niet toegestaan zijn.

contact & openingstijden

adres

Prinsengracht 381
1016 HL Amsterdam
info@envy.nl
+31 20 344 64 07

openingstijden

Lunch
Vrijdag t/m zondag
12h00 – 15h00

Diner
Zondag t/m donderdag
18h00 – 22h30

Vrijdag & Zaterdag
18h00 - 23h00

openbaar vervoer

Envy is centraal gelegen aan de grachten van Amsterdam, op Prinsengracht 381, in de ‘9 straatjes’. Je komt er door met tram 17, 14 of 13 uit te stappen bij de halte ‘Westermarkt’. 

parkeren

Er is een Q-Park parkeergarage op de Marnixstraat op 750 meter afstand van Envy.