Welkom bij Envy

Envy’s keuken draait al meer dan 10 jaar om één onmiskenbare filosofie: de gasten zoveel mogelijk mooie ingrediënten en pure producten laten proeven. Gecombineerd of op zichzelf staand. Soms zo eenvoudig mogelijk en soms met een gastronomische touch. Wordt verrast en ‘be envited’ van begin tot eind.
Bij Envy hebben alle gerechten en alle drank hetzelfde doel: jou maximaal verleiden!

team

Speaking of our staff! Het Envy team is een jong, hecht en dynamisch team dat één ding gemeen heeft; het zijn allen horecaliefhebbers met een enorme passie voor lekker eten en mooie dranken. Ze werken als collega’s maar ook als vrienden graag met elkaar samen. Het team bruist van ambitie! Als gast kan je niet om hun enthousiasme en ambitie om de gast omver te blazen heen.

Het team staat onder leiding van onze getalenteerde en gepassioneerde chef Floris van Straalen (26 jaar). Onze chef heeft zijn tips and tricks geleerd als leerling bij restaurant Oud Sluis***, onder leiding van Sergio Herman. Door het sluiten van Oud Sluis besloot Floris naar restaurant Pure C* van Syrco Bakker te gaan. Na nog geen half jaar na openen had ook dit restaurant een Michelinster. Zoals het een enthousiaste chef betaamd was het uiteindelijk ook weer tijd voor de volgende stap, in dit geval Amsterdam Vinkeles* (The Dylan hotel) bij Dennis Kuipers. Uiteindelijk heeft hij zijn plek veroverd bij Envy, eerst als sous-chef, waarna hij Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya**, Wolf Atelier) opvolgde als chef van Envy.

Floris van Straalen is niet puur gebonden aan traditionele gerechten. Integendeel, hij zoekt voortdurend de grenzen op en combineert dit met een satijnen laag van traditie. Hij haalt zijn inspiratie overal vandaan, van ontwikkelingen in het buitenland tot dichter bij huis in zijn eigen omgeving. Hij kookt puur met schitterende ingrediënten en genereert zijn eigen spannende creaties. Een grote belofte voor de culinaire wereld. Een gedreven chef, die Envy neerzet als een energiek restaurant met een heerlijke gastvrije sfeer. Een hotspot waar liefhebbers door kwaliteit worden verleid.

highlights

Kerst & Oudejaarsavond

Op Kerstavond zijn we geopend volgens de reguliere openingstijden. Op 1e en 2e kerstdag zijn we gesloten voor lunch.

Vanaf 18h00 ben je van harte welkom voor het diner, waarbij je kan kiezen uit onze reguliere kaart. Op Oudejaarsavond serveren we een speciaal geselecteerd 6-gangenmenu door onze chef Floris van Staalen voor €57. 

Je kan hier een reservering maken of bellen naar 020 344 64 07. 

Lees meer
Maandelijks interview: Job Brink

Haal een ijskoud biertje en een pizza en je hebt een geldige reden om manager Job Brink (26) te wekken. In het vierde interview stellen we hem graag aan je voor.

Ohja… Hij zegt nog nooit een blunder te hebben gemaakt (wij geloven hem niet).

Uit of thuis eten? Thuis. Koken is echt mijn passie en hobby. Als ik nu opnieuw mocht beginnen, was ik in de keuken begonnen. 

Wat voor ontbijt maak je om iemand voor je te winnen? English breakfast (of hoe ik en mijn vrouw dat noemen: Breakfast for Champions), met eieren, spek, bonen in tomatensaus, worst, toast, jus en koffie. Niet het meest
romantische ontbijt, maar als het goed is heb je haar voor het ontbijt al gewonnen toch.. ;)

Wat is je favoriete wijn en/of cocktail? Amarone, een heerlijke volle, complexe en dikke rode wijn. Een wijn mag van mij best een beetje ordinair zijn.

Wat is je favoriete restaurant? Mijn favoriete restaurant ooit is Noma, het ligt in Kopenhagen en is ondertussen
gesloten. Maar zij konden van de simpelste groente echt iets speciaals maken. Heerlijk!

Wat is je favoriete sterrenrestaurant? Een favoriet sterrenrestaurant heb ik nog niet echt, maar The Jane in Antwerpen en de Librije in Zwolle staan op de planning. Dus wie weet…

Wat is het smerigste wat je ooit hebt gegeten? Ik eet echt ALLES, niks is mij te gek. Geef mij op voor een aflevering van fear factor en ik eet alles wat ze me voorschotelen. Geen probleem! Ik heb drie weken in de jungle van Nicarague geleefd met niks anders dan een machete. Mijn eten bestond uit gekookt moeraswater, levende insecten en bamboe.

Wat is je beste eigenschap? Ik kan goed coachen en aansporen. Ik stel doelen en spoor andere aan om deze ook daadwerkelijk te bereiken.

Wat is jouw geheim voor goede service? Mijn geheim… Rustig blijven, het steunpunt blijven voor de medewerkers en de situaties goed overzien. 

Wat is je grootste blunder? Misschien heel arrogant… Maar een echte blunder heb ik bij Envy nog niet echt gemaakt. 

Leukste moment met gasten wat je hebt meegemaakt? Persoonlijk vind ik het altijd een eer als gasten vragen
waarom wij nog geen Michelinster hebben.

Gekste verzoek dat je van gasten gekregen hebt? Haha… Dat was een romantisch verzoek van een man. Hij wou zijn vrouw verrassen met een 10-gangen menu, waarbij iedere gang een levensfase moest uitstralen. Bijvoorbeeld ze waren op vakantie geweest naar Parijs, dan moest het een Frans gerecht zijn en moest er Franse muziek worden
gedraaid. En dit verwachtte hij op een drukke zaterdagavond…

Favoriete gerecht op de kaart op dit moment en waarom? De coquille! Hier zit gefermenteerde zwarte walnoot bij. Dit is echt iets wat ik nog nooit heb geproefd, iets nieuws en het heeft zoveel smaak.

Voor wat kunnen we je ’s nachts wakker maken? Beetje simpel maar een ijskoud biertje en een pizza.

Doel voor de toekomst? Voor nu en de komende jaren wil ik graag bij Envy blijven, we maken een enorme groei mee op het moment en het voelt goed om daar een deel van uit te maken. Maar uiteindelijk wil ik verhuizen naar Portugal of Spanje waar ik mijn een toko wil openen. Al spreek ik geen woord Portugees of Spaans, het is daar (bijna) altijd lekker weer en ze hebben er mooie wijnen.

Heb je het interview met Chef Floris, sous-chef Niek en Milos gemist? Check dan www.iqcreative.nl/blog

Lees meer
Project Streetsmart: steun de dak- of thuislozen

Armoede is in onze stad een probleem met duizenden gezichten. Samen met de horeca van Amsterdam en HVO-Querido willen wij hier verandering in brengen. Je kunt ons helpen door €1 te doneren aan StreetSmart. Samen kunnen we Amsterdam een beetje mooier maken voor alle Amsterdammers.

HVO-Querido steunt in nood verkerende Amsterdamse gezinnen. Met het gedoneerde geld zullen we huisuitzettingen voorkomen en een tijdelijk opvang bieden aan gezinnen die net dakloos zijn geraakt.

De gedoneerde €1 wordt bij de rekening opgeteld. Als je liever niet wil doneren of graag een hoger bedrag bijdraagt kan je dit laten weten aan de bediening. Het project begint op 1 november en eindigt op 31 december

Lees meer
Collega's gezocht!

Zegt IQ Creative je niets? Misschien wel Happyhappyjoyjoy, Supperclub, Mazzo, Julius bar&grill en natuurlijk Envy aangezien je nu op deze website kijkt! Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe collega's met een passie voor horeca. Ben jij jong, ambitieus, gedreven en een allergezelligste bedienings medewerker met de juiste vibe om onze gasten een echte beleving mee te geven? Stuur dan je overtuigende motivatie en cv naar job@envy.nl.

We zijn ook altijd opzoek naar floormanagers, bediening en zelfstandig werkende koks in een van onze andere restaurants! Geïnteresseerd? Klik hier. 

Lees meer
Een kijkje achter de schermen

Envy neemt je graag mee naar hun leveranciers.

Ben je benieuwd waar de overheerlijke langoustine van Envy vandaan komt? Klik hier voor het eerste filmpje, waar je ziet hoe de chefs te gast zijn bij Jan Veerman Vis in Ijmuiden. Om 5 uur naar bed gaat ze veel makkelijker af dan om 5 uur wakker worden te zien aan de kleine oogjes.

Kaasliefhebber? Onze Envy kazen zijn dit keer gemaakt door onze eigen chefs. Samen met Eriks Delicatessen maakten ze een tripje naar de kaasboerderij Dikhoeve! Klik hier voor het filmpje. 

 

Lees meer
Dinner Card!

Envy heeft ook dinner cards, het perfecte cadeau! Deze is te verkrijgen via de webshop.
Naast de Envy Dinner Card is er ook nog een IQ Creative Dinner Card. Deze kaart kun je naast zowel Envy, ook bij onze 13 andere horeca concepten inleveren. 

Er is voor iedereen wel iets toepasselijks te vinden voor elk moment van de dag en voor elke smaak. Beleef de authentieke Italiaanse keuken bij Mazzo, geniet van delicatessen bij Envy en Wolf Atelier of ervaar de extravaganza van supperclub en supperclub cruise. Liefhebbers van stoere gerechten en BBQ-lovers bij Julius bar&grill en voor een goed glas wijn en bites aan de Amsterdamse grachten is Vyne dé locatie bij uitstek. Wil je alleen een drankje doen? Bij proeflokaal HOPPA kan je terecht voor een Amsterdams speciaalbiertje met uitzicht op het Singel of geniet van mooie whiskey’s en cocktails in het huiselijke Apt.

De IQ Creative Dinner Card heeft een waarde van € 25,- en is inwisselbaar bij één van de volgende restaurants: Happyhappyjoyjoy, Prinz wolf, supperclubsupperclub cruiseEnvyMazzoHeineken HoekWolf AtelierJulius bar&grill en Apt

Lees meer

reserveren

Het is mogelijk om via deze website een tafel te reserveren, maar gewoon binnen wandelen mag natuurlijk ook. Vragen over groepen of andere mogelijkheden kunnen gemaild worden naar info@envy.nl

Wil je de volledige Envy experience? We hebben een prachtige chefs table tegenover de keuken waar je geniet van een een 8(+) gangendiner (menu is verplicht). Deze tafel is te boeken door te bellen naar +31 20 344 64 07

Graag attenderen wij je op het feit dat honden in ons restaurant niet toegestaan zijn.

contact & openingstijden

adres

Prinsengracht 381
1016 HL Amsterdam
info@envy.nl
+31 20 344 64 07

openingstijden

Lunch
Vrijdag t/m zondag
12h00 – 15h00

Diner
Maandag t/m zondag
18h00 – 01h00

openingstijden keuken

Maandag t/m zondag
tot 23h00